Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

De Rijksoverheid heeft in een regeling in 2016 zo een €60 miljoen euro beschikbaar gemaakt voor energiebesparende maatregelen voor particulieren. Deze regeling is bekend gemaakt medio 2016 en is gepubliceerd in de Staatscourant van 1 september 2016.

Als je bij een VvE bent aangesloten dan is het mogelijk om van deze subsidie gebruik te maken en kun je een subsidie krijgen indien je van plan bent om isolerende maatregelen in je woning te treffen. Er zijn meerdere voorwaarden waar je aan moet voldoen echter, zoals dat je minstens twee verschillende isolatiesoorten moet toepassen. In dat geval kun je ongeveer 20% van de totale kosten terugkrijgen.

Subsidie isolatieglas

Mocht je dus van plan zijn om isolatieglas aan te schaffen dan kun je gebruik maken van deze subsidie. Echter moet je er minimaal een ander soort isolatie bij kiezen om te voldoen aan een van de voorwaarden voor deze subsidie. Ook voor aanvullende maatregelen is het mogelijk om subsidie te krijgen, bijvoorbeeld als je kiest voor driedubbel glas in plaats van normaal isolatieglas (nog een stapje extra).

Je kon vanaf 15 september 2016 via de website van de RVO, die de regeling namens het ministerie van Binnenlandse Zaken uitvoert, een aanvraag indienen. De regeling eindigt op 31 december 2018 of wanneer de subsidiepot vroegtijdig leeg is. De aanvraag dien je hier in.

De regeling is voor VvE-ers verlengd en is nu ook gewoon in 2019 geldig (tot en met 31 december van dit jaar)!

Voor wie?

Voor VvE’ers.

Budget 2019

In totaal ging het om €60 miljoen euro voor particuliere woningeigenaren. Voor VvE-ers is er €12 miljoen euro beschikbaar; er is nog voldoende budget.

Waarom deze subsidie?

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wilt met deze subsidie energiebesparing in woningen in de particuliere koopsector stimuleren.

Belangrijkste voorwaarde

In de Staatscourant en op de website van de Rijksoverheid staat het volgende als belangrijkste voorwaarden: ‘De Subsidie energiebesparing eigen huis ontvangt u als u minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt‘. Dit betekent dus dat je minimaal voor bijvoorbeeld hoogrendementsglas en een andere soort isolatie zoals vloerisolatie of spouwmuurisolatie moet kiezen. Via onze offerte service kom je met glaszetters én isolatiebedrijven in contact.

Isolatieglas kopen?

Kom eerst in contact met meerdere aanbieders van isolatieglas om de mogelijkheden, het rendement per m2 en de jaarlijkse besparingen te bespreken. Daarna kun je kiezen voor het beste aanbod en besparen op de kosten voor de aankoop van isolatieglas.