Subsidie dubbelglas 2019 Achterbroek

Woonachtig in Achterbroek of de omgeving? En op zoek naar een glaszetter omdat je dubbelglas wilt laten zetten? Dan is het verstandig om eerst het aanbod in je regio te vergelijken door het opvragen van prijsopgaven. Op deze manier krijg je een goed beeld van de marktprijzen en kun je een weloverwogen keuze maken.

Wat is er in Achterbroek mogelijk?

De kosten van isolatieglas zijn niet laag maar aan de andere kant zijn de prijzen in de afgelopen jaren gedaald. Juist door de BTW- en de subsidieregeling is er steeds meer vraag naar dubbelglas.

Subsidie-Glas2019.nl is in het leven geroepen om jou op de hoogte te houden van huidige en toekomstige subsidies.

Huidige regelingen

De subsidieregelingen zoals die uit 2009 zijn afgeschaft, maar aan de andere kant is het gelukkig wel zo dat veel duurzame producten in de loop van de jaren goedkoper zijn geworden. Daarmee is een deel van het verlies van de subsidies opgeheven.

Toch geeft de overheid nog steeds een leuke korting op het plaatsen van glas. Daarom betaal je maar 9% op de arbeidskosten in plaats van 21% en kun je toch enkele honderden euro’s besparen als je voor bijv. HR++ glas kiest.

Op dit moment zijn deze regelingen van kracht.

Prijzen dubbelglas Achterbroek

We willen je graag een eerste overzicht van de kosten geven. Daarom hebben we de prijzen van verschillende soorten dubbelglas bij enkele glaszetters opgevraagd. Daarna hebben we de gemiddeldes voor 2019 uitgerekend.

Prijzen U-waarde Besparingen
HR dubbelglas €60 euro per m2 1,7 – 2,0 €170 euro per jaar
HR+ dubbelglas €65 euro per m2 1,3 – 1,6 €225 euro per jaar
HR++ dubbelglas €70 euro per m2 1,2 €270 euro per jaar
Triple glas €115 euro per m2 0,5 – 0,9 €300 euro per jaar

Voor een exacte prijsopgaaf kun je het beste meerdere glaszetters in jouw regio benaderen en een offerte opvragen.

Lokale regelingen in Achterbroek

Het is eventueel ook mogelijk om een subsidie van jouw gemeente of provincie te krijgen (indien van toepassing). Ook lokale overheden proberen het energiezuiniger maken van woningen te stimuleren. Dit doen ze door een subsidie of een groene lening aan te bieden. Neem daarom ook even een kijkje op de website van jouw gemeente en/of provincie.

Hoe nu verder?

Het is altijd verstandig om het aanbod in Achterbroek te vergelijken voordat je een keuze maakt. Dit kun je doen door offertes op te vragen bij meerdere glaszetters. Zodoende krijg je een goed beeld van de markt en kun je uiteindelijk een weloverwogen keuze maken. Met dit offerte formulier is het mogelijk om in een keer in contact te komen met meerdere bedrijven bij jou in de regio.

Kosten HR-glas met/zonder subsidie weten?

Kom in contact met dubbelglas aanbieders in Achterbroek om de mogelijkheden, het rendement per m2 en de jaarlijkse besparingen te bespreken. Daarna kun je kiezen voor de beste deal en besparen op de kosten voor de aankoop van glasisolatie.