HR++ glas

HR++ glas is een soort glas waarbij de ruimte tussen beide platen luchtdicht is gemaakt. De aanduiding HR++ betekent dus ook dat die ruimte tussen de platen is opgevuld met de gassen argon of krypton. De specifieke eigenschappen van deze gassen zorgen voor een optimale isolerende werking. Natuurlijk zijn deze soorten duurder maar het rendement is ook vele malen groter. Vooral de hoge prijzen van de toegepaste gassen maken dit een duurdere variant isolatieglas.

De prijzen van HR++ glas

Natuurlijk zijn het beste bedragen waar je mee te maken krijgt als je kiest voor HR++ glas. De investering is aanzienlijk en ook met lokale subsidies en de voordelige BTW-regelingen moet je wel over een bepaald bedrag beschikken. Aan de andere kant is het juist de populariteit van HR++ glas die aangeeft dat deze vorm van isolatie heel rendabel is. Want natuurlijk wil je ook graag weten wat isolatieglas je nu gaat opleveren aan financieel voordeel. Gelukkig is het rendement zodanig dat de aanschaf en installatie vrijwel altijd geld oplevert.

Subsidies bij je gemeente

Er zijn een aantal mogelijkheden om gebruik te maken van subsidies om de kosten te drukken. Om van deze eventuele mogelijkheid gebruik te maken is het ophalen van informatie bij je gemeente of provincie de snelste weg. Het is altijd verstandig om bij je gemeente te informeren naar de eventuele mogelijkheden voor subsidies. Ook op de sites van de diverse gemeenten kun je veel informatie vinden. Op www.energiesubsidiewijzer.nl tref je een actuele lijst van gemeentelijke subsidies aan.

Isolatieglas kopen?

Kom eerst in contact met meerdere aanbieders van isolatieglas om de mogelijkheden, het rendement per m2 en de jaarlijkse besparingen te bespreken. Daarna kun je kiezen voor het beste aanbod en besparen op de kosten voor de aankoop van isolatieglas.