BTW-regeling isolatieglas 2019

Om de aanschaf van isolatieglas door particulieren te stimuleren heeft de Rijksoverheid bepaald dat er een verlaagd BTW-tarief van toepassing is op de arbeidskosten.

Lagere BTW maakt isolatieglas aantrekkelijker

De BTW-tarieven van het installeren van isolatieglas zijn lager dan normaal: namelijk 9% in plaats van 21%. Daardoor zijn de arbeidskosten voor het plaatsen van glas een stuk lager.

Het is echter niet zo dat je geld terugkrijgt van de Belastingdienst, deze ‘korting’ van 12% is al bij de glaszetter verwerkt op de factuur. De uiteindelijke kosten zullen voor jou dus lager uitvallen. Zie ook: Belastingdienst.nl

Subsidies bij je gemeente

De regeling van het lage BTW-tarief van 9% is een regeling vanuit de overheid. Op lokaal niveau zijn er gemeentes die duurzaamheid stimuleren door het geven van subsidies in hun gemeente. Om van deze eventuele mogelijkheid gebruik te maken is het ophalen van informatie bij je gemeente de snelste weg.

Isolatieglas kopen?

Kom eerst in contact met aanbieders van isolatieglas om de mogelijkheden, het rendement per m2 en de jaarlijkse besparingen te bespreken. Daarna kun je kiezen voor het beste aanbod en besparen op de kosten voor de aankoop van isolatieglas.